Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2010 22:46 - Разговор насаме - очи в очи / или Никога не правете така/
Автор: tanelia Категория: Други   
Прочетен: 1352 Коментари: 6 Гласове:
16

Последна промяна: 27.07.2015 15:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дълго се колеба и накрая реши, да проведе този разговор. Нуждаеше се от него. Страхуваше  се,  и всъщност  си беше страхлив по природа, но не можеше да избяга и да се скрие, особено от себе си.
И така, той седна срещу водещият разговора и започнаха:
  -         Водещият разговора: Защо се държиш по този начин, кое те провокира да го правиш?   -         Той: „Не съм длъжен да давам обяснения на никого”   -         Водещият разговора : Защо не можеш да владееш емоциите си, защо крещиш, все едно си на полето сред стадо говеда и тряскаш врати?   -         Той: „ Ще постъпвам както намеря за добре” „и според мен” „Най-добрият принцип е казарменият – когато един е виновен се наказват всички”   -         Водещият разговора : Защо само с рестриктивни методи боравиш? Не смяташ ли, че хората ти заслужават похвала и одобрение за свършеното от тях?   -         Той:„ Аз работя най-много от всички”, „а за мен все няма”   -         Водещият разговора: - Но ти прекрасно знаеш, че това не е вярно – всички работят и то доста добре, а финансовите показатели са достатъчно добри, за да получаваш пълното си възнаграждение, и ти го получаваш. Защо отричаш очевидни неща?   -         Той: „ Омръзна ми все аз да съм жертва”   -         Водещият разговора: Жертва на кого или на кое?   -         Той: /мълчание/   -         Водещият разговора: Вярно ли е, че си замерял някои свои подчинени мъже с ключове и мобилен телефон? И защо? И как така?   -         Той: „Ами като си го заслужават - ще ги замерям и ще ги псувам колкото си искам!”   -         Водещият разговора: Такова поведение си има своя квалификация. Сещаш се каква нали?   -         Той: /мълчание/   -         Водещият разговора: Но ти съвсем в началото беше друг човек.Знаш това. Какво те промени толкова в последната една година и повече?   -         Той- Всичко ме ядосват!   -         Водещият разговора: Не е вярно! Никой не може да те ядоса, ако ти самият не го позволиш!   -         Той – Ще видят те!   -         Водещият разговора: Заканваш се? И защо? Хората те подкрепяха, а един от тях най-много, той ти е и рамо, и дясна ръка. Защо искаш да я отрежеш? Кое не можеш да простиш и с кое не можеш да се примириш?   -         Той – И аз не знам, все ми се струва, че всички ме лъжат! И най-ме яд като не ми мълчат, а се противопоставят. Опитват се да отстояват техни позиции, дето знаят, че няма да го бъде!
  -         Водещият разговора: Живееш във вечни съмнения? А на себе си вярваш ли поне? От кога спря да си вярваш? От миналото лято - когато направи нещо, което не беше правил и то не ти дава покой и мира! Ескалира все повече и повече! И какво лошо има ако човек отстоява свои позиции, аргументирано и точно?
  -         Той - /мълчание/   -         Водещият разговора: Има ли случаи да се нахвърляш върху подчинените си с обвинение, които ти като ръководител не си проверил и не си сигурен? И повярва ли на странични хора, вместо на своите си?   -         Той - /мълчание/   -         Водещият разговора: Имало е нали така! Как се почувства ти? Ами те? Извини ли се после?   -         Той - /мълчание/   -         Водещият разговора: Не, нали така!   -         Той - /мълчание/   -         Водещият разговора: Понякога замисляш ли се как се чувстват твоите подчинени? Поставяш ли се на тяхно място! Зрели хора, с които ти се отнасяш като с малоумници! Вменяваш им почти непрестанно несъществуваща вина! Искаш да се чувстват гадно! Рушиш психическото и физическото им здраве! Нали знаеш, че това е наказуемо! Не трябва ли да ги пазиш?




Тагове:   насаме,


Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. harvi - Браво, много хубаво си го описала!
11.08.2010 22:56
Трябва да напишеш - това не трябва да правите никога! Разбива всички правила за работа в екип! Аз имам такива клиенти и знам как се чувстват подчинените им - ужасно!
Дано няма такива хора около теб!
цитирай
2. rustam - Мисля
12.08.2010 00:06
със сигурност!, че господин Х, има психически проблеми!
Сигнализирайза това! искайте проверка!
Не оставяй нещата.

П.П. По описанието ти , мисля, пропусна 1 правило на този Глупак -

" Този който може да върши работа - да се товари докато издъхне от умора!- Паразитите да си гледат кефа
цитирай
3. анонимен - Докато четях,
12.08.2010 07:39
при думичката Той ,кой знае защо си представях Слави Трифонов,като че негови бяха отговорите.
цитирай
4. hristo27 - Поздрави! Хубав ден!
12.08.2010 10:09
Поздрави!
Хубав ден!
цитирай
5. priqtel12 - Уместни въпроси,
12.08.2010 18:46
а отговорите разкриват един човек, който определено не е за това място.
цитирай
6. compassion - Диагноза
12.08.2010 20:59
Бордър лайн личностно смущение (не знам дали така го наричате на български). Този човек е типичен пример и просто трябва да се лекува. Тук с такава диагноза не ти дават да работиш на управленско ниво, нито да имаш деца, защото е наследствено нарушаване на психиката на личността.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tanelia
Категория: Други
Прочетен: 1393791
Постинги: 469
Коментари: 2565
Гласове: 17762
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930