Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2010 15:37 - Споделеност
Автор: tanelia Категория: Други   
Прочетен: 3980 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 04.02.2012 17:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Нощта бавно разстилаше своята черна пелерина, с която обгръщаше крехките рамена на Лидия. Тя седеше в едно кресло в тъмната стая и беше вперила очакващ поглед към вратата. Имаше чувството, че стои така цяла вечност, а всъщност бяха изминали само десет минути.
      Намираше се в една от стаите на хотел, където се настани, за да се срещне с един човек, когото не беше виждала повече от тридесет години. Скъп спомен за него, тя пазеше в сърцето си, вече толкова много време.
      Дори не се опита да си обясни как точно се случи така, че краткият адрес на писмото, помогна то да стигне до нея – адресът гласеше – с. Кошарица, Несебърско, за Докторката. Пуснато в Мадрид, през месец април. В писмото имаше картичка и няколко реда – Чакай ме в 22,00 часа в хотел Рай, 19 ноември, петък, Румен, целувам те.
      Лидия беше неспокойна и как би могло да не бъде така, когато Румен беше единствената й голяма любов. Но се разминаха. Бяха много млади, за да разберат, че споделената любов е твърде голяма ценност, за да си позволят да я изгубят. Но може би сега получаваха втори шанс.
      Лидия продължаваше да чака и през главата й преминаваха спомени. Тя бе студентка втора година по медицина, а той архитект. Беше десет години по голям от нея и вече беше създал семейство, и имаше едно дете, момче. Лидия потръпна когато си спомни последната им среща. Тогава той й каза, че няма сили да напусне жена си и детето си, че много я обича и че никога няма да забрави тази единствена истинска любов. Тя го разбираше и просто го остави да си тръгне.
     Тя така и не създаде свое семейство.Все очакваше и се надяваше Румен да я потърси, и да се върне при нея. Посвети живота си на своята професия. Помагаше на хората, лекуваше ги. Всички много я обичаха. Наричаха я „нашата докторка”.
     Замина по разпределение в с.Кошарица, но после свикна там и реши да остане. Нямаше човек, който да не познава хубавата и слънчева лекарка.
     На вратата се почука, Лидия потрепна и застина в очакване. Не можеше да повярва – да, това е Румен, но…… той изобщо не беше променен? Тя скочи от креслото и се хвърли към него. Мъжът я прегърна и тихо прошепна „Здравей Лидия”.
     Тя се отдръпна леко и се вгледа в лицето му – същите очи, същата коса, същият красив римски нос.
  -  Баща ми почина…. Боледува кратко…..
     Лидия стоеше като вкаменена и не можеше да повярва, че това е истина, че се случва точно в този момент.
  -  Но……  Само това можа да изрече тя.
  - Той много те обичаше Лидия. Разказа ми за теб, един ден преди да си отиде от този свят. Каза, че нито ден не е минал от живота му без, събуждайки се сутрин и лягайки си вечер да не мисли за теб. През цялото време те е носил в сърцето си, в мислите си. Много искаше да те види, каза ми за тази среща и ми разказа, как е разбрал къде си, срещнал твой състудент. Търсил те е, мечтал е да се срещнете отново. Просто ми разказа всичко това и повече не проговори. Когато умираше на лицето му се появи усмивка. Бях сигурен, че в този момент вижда теб. И тогава разбрах, че трябва да се срещнем, заради него и заради истинската любов, която никога не умира.

tanelia




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mrazekoff - Много ми хареса разказчето..
24.09.2010 20:31
кратко, но издържано и с неочакван край.
Има много философия в него.
Благодаря ти, красива есен от мен!!!!
цитирай
2. hristo27 - Много е хубаво! Поздрави !
24.09.2010 20:33
Много е хубаво!
Поздрави !
цитирай
3. makont - Ей, това счетитата сме си объркали професията,
28.09.2010 13:34
как хубаво си го написала и колко човешко. Поздравявам те от сърце. Хубава седмица!
цитирай
4. tanelia - Благодаря ви от сърце!
29.09.2010 20:11
Тази историйка я видях в един мой сън и реших да я пресъздам!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tanelia
Категория: Други
Прочетен: 1384117
Постинги: 469
Коментари: 2565
Гласове: 17741
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031