Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2010 19:03 - КРУПНИ НАРУШЕНИЯ В МИНИ МАРИЦА-ИЗТОК
Автор: tanelia Категория: Новини   
Прочетен: 1899 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.03.2010 19:10


Р е п у б л и к а   б ъ л г а р и я

Областен управител на област Стара Загора

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР

 

Емилия Благоева                        

Гл. експерт „Връзки с обществеността” 

eivanova@sz.government.bg

http://www.sz.government.bg


30 март 2010 г.

Областният управител се включи във визитата
на премиера Борисов в Мини Марица – изток

 От направените проверки и констатациите на службите има основания да бъде сезиран главният прокурор за крупни нарушения, извършени в Мини Марица – изток. Това каза днес при посещението си в рудник „Трояново – 3” министър-председателят Бойко Борисов. Във визитата му в мините се включии областният управител Йордан Николов.

Всички данни от проверките ще бъдат предоставени на прокуратурата а от утре започва мащабна проверка за източването на държавния бюджет в предишни години, каза още Борисов. Той съобщи, че с предприетите от правителството мерки срещу кризата се спекулира. Премиерът потвърди, че миноритарните дялове на държавата в топлоцентралите ще бъдат обявени за приватизация през борсата, но уточни, че ще се продава само това, което може да се продаде на добра цена.

За пореден път пред медиите Борисов обяви, че ако бъде установено, че полигонът „Змейово” замърсява въздуха на Стара Загора и региона, ще бъде затворен.

image

 image

 

Областният управител изрази тревога, че предприятието „Брикел” може да бъде затворено след две седмици

 Областният управител Йордан Николов изрази тревога, че предприятието „Брикел” може да бъде затворено след две седмици. Това стана по време на заседанието на Областния съвет за тристранно сътрудничество под негово председателство.

Синдикалисти, работодатели и представители на областната администрация  обсъдиха възможностите за ускоряване на  процедурите по индивидуалните трудови  спорове в съдилищата. Олег Стоилов председател на Търговско-промишлената палата съобщи, че работната група е обсъдила удължените срокове за решаване на трудовите спорове с председателя на Окръжния съд в Стара Загора Тоньо Тонев. Заключенията на групата са, че процедурите могат да се ускорят чрез сформиране на специализирани съдебни състави, или чрез включването им към бързото производство. Иван Ленков от БСК предложи да се създадат трудови арбитражи по региони, за да се облекчи съдебната система.

 Иванка Данаилова – регионален лидер на КНСБ в Стара Загора съобщи, че с два месеца закъснява изплащането на възнагражденията на работещите в „Ремотекс-Раднево” ЕАД. Днес там заседава Стачният комитет и има стачна готовност, въпреки че обещанията на ръководството за работно и студозащитно облекло, стаи за отдих и апарати за вода са изпълнени. Само десетина души са били съкратени след посещението на министъра на труда Тотю Младенов в дружеството, но точно толкова висококвалифицирани работници са напуснали и Колективният трудов договор в предприятието не е подписан,     съобщи още Данаилова.

Областният управител запозна присъстващите синдикалисти и работодатели с писмо на МОСВ, в което се съобщава, че според комплексното разрешително за работа на „Брикел” ЕАД, експлоатационните часове на дружеството изтичат след две седмици, което означава, че то трябва да спре работа. Йордан Николов изрази загриженост, че в резултат на това близо 2 000 могат да останат без работа.

 imageimage




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tanelia
Категория: Други
Прочетен: 1386707
Постинги: 469
Коментари: 2565
Гласове: 17754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930