Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2012 10:40 - В Стара Загора бе открита най-голямата у нас и на Балканите фитнес площадка на открито
Автор: tanelia Категория: Регионални   
Прочетен: 3408 Коментари: 7 Гласове:
21

Последна промяна: 23.07.2012 10:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 На 20 юли, на върха на парк „Митрополит Методий Кусев" /Аязмото/ в Стара Загора, официално бе открита най-голямата и модерна у нас и на Балканите фитнес площадка на открито, която е съвместна инициатива на Община Стара Загора и „Мини Марица изток" ЕАД.
Лентата прерязаха кметът на града Живко Тодоров, кметът на Страсбург Ролан Рийс, изпълнителният директор на „Мини Марица изток" ЕАД инж. Евгени Стойков и зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов. На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет Емил Христов, областният управител Недялко Недялков, зам.-кметът Иванка Сотирова, общински съветници, представители на Българската федерация по културизъм и фитнес, фирмата производител на уредите, изпълнителят на проекта „Спорт парк фитнес – България" ООД, стотици приятели на спорта.
Тази нова придобивка е много важна за нашия град, каза по време на откриването кметът Живко Тодоров. Спортът е здраве и тези изключително модерни съоръжения дават възможност на всеки един човек да прекарва свободното си време спортувайки.
83 000 лв. е сумата, която осигури „Мини Марица изток" ЕАД за изграждане на фитнеса на открито. Той е част от мероприятията, с които през тази година се отбелязва 60-годишнината на дружеството. За нас е изключително удоволствие да предоставим тази възможност за спортуване на всички, в това число и на голяма част от нашите служители, които живеят тук, посочи изпълнителният директор на „Мини Марица изток" ЕАД инж. Евгени Стойков. Надявам се това да стане любимо място на старозагорци.
Зам.-министърът на спорта Иван Ценов благодари на „Мини Марица изток" за финансовия жест и създадената възможност за развитие на масовия спорт.
Приветствие към присъстващите на събитието отправи и кметът на Страсбург Ролан Рийс, който пожела на всички да се възползват максимално от тази ценна за града спортна площадка.
Фитнесът на открито е с обща площ 681 кв. м. Монтираните уреди са от най-високия клас за фитнес оборудване. Поставени са 18 комбинирани фитнес уреда, 1 комбиниран фитнес уред за деца от 6 до 12 г., лостове и успоредки. Те са подходящи за млади и възрастни хора, за рехабилитация и спорт. Сред тях са тренажор за стягане на ханша, велоергометър и степер, тренажори за набирания, за разтягане на бедра, за изтласкване, за развитие на бедрените мускули, за стягане на коремните мускули, тренажор за стречинг и др. Детският уред включва тренажори за ханша и бедрата, велоергометър, степер и двоен крос тренажор.
За по-висока безопасност уредите са монтирани върху ударопоглъщаща каучукова настилка. Изградени са алеи, оформени са зелени площи, поставени са пейки и осветителни тела. Информационна табела дава пълна информация за достъпа и безопасността при използване на уредите.
Достъпът до фитнес площадката е напълно свободен, като община Стара Загора ще осигури поддръжката и охраната на обекта.

image   image   image   image   image  

 http://www.starazagora.bg/bg/novini/v-stara-zagora-be-otkrita-nay-golyamata-u-nas-i-na-balkanite-fitnes-ploschadka-na-otkrito




Гласувай:
21



1. yotovava - Браво за инициативата
23.07.2012 10:46
и придобивката.
цитирай
2. hristo27 - Една изключително полезна прид...
23.07.2012 13:21
Една изключително полезна придобивка. Който има възмжност, да дойде и да види за какво става въпрос.
цитирай
3. starotomagare - Абе да не са открили някаква поредица в този сайт,,Да похвалим кмета"
23.07.2012 14:26
Вчера четох ,че от как е станал кмет новия(забравих му името)в Неделино е потекло мед и масло и все за негова сметка...се пък за старозагорския...нямаше да е зле поне по някоя чешмичка да отворят в тези горещини вместо да затварят работещите ,че да се купува минералната вода...или по някоя пейка и сенчица по спирките на градския транспорт ,че какъвто е редовен...иска се да си яка душа за да остискаш и да го преминеш надлъж.Кога кметуваше доктора сложиха едни подигравки с хората вместо спирки ама нали лапнаха парите...
цитирай
4. hristo27 - Вчера четох, че от как е станал кмет ...
23.07.2012 16:31
starotomagare написа:
Вчера четох ,че от как е станал кмет новия(забравих му името)в Неделино е потекло мед и масло и все за негова сметка...се пък за старозагорския...нямаше да е зле поне по някоя чешмичка да отворят в тези горещини вместо да затварят работещите ,че да се купува минералната вода...или по някоя пейка и сенчица по спирките на градския транспорт ,че какъвто е редовен...иска се да си яка душа за да остискаш и да го преминеш надлъж.Кога кметуваше доктора сложиха едни подигравки с хората вместо спирки ама нали лапнаха парите...



Явно скоро не си ходил в Ст. Загора та да видиш къде има чешмички и къде сенки.
цитирай
5. imbe - Браво
24.07.2012 08:42
Маниаци :Д http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
6. pevetsa - Както се казва, ЧЕСТИТО!
24.07.2012 16:50
И да "правите" деца в Стара Загора, за да има кой да спортува там, ... иначе каква ползва :))))
цитирай
7. starotomagare - Макар и с голямо закъснение
09.09.2012 23:30
Бих се подписал и днес под всяка своя дума .Не е въпрос да се плюе този или онзи но чешмичките си стоят и до днес спрени за да се продава минералната вода а наближава време отново да се мъчим и мокрим под абсурдните спирки които не ни предпазват от нищо и да се радваме на автобуси които се движат на групи един след друг полупразни а после изчезват за неопределено враме за да се появят препълнени (поне първия в редицата).А за варварски окастрените дървета които бавно умират дори не ми се разсъждава.Говори се на ухо ,че и на централния кооперативен пазар ще му видят сметката .Преди го подхванаха и за да замажат положението направиха паркинг но сега ще изгонят съвсем истинските свободни производитери-търговци за да останат само няколко прекупвачи и техните маси в целия град.Местната номенклатура направо подивява щом усети и най-скромната конкуренция.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tanelia
Категория: Други
Прочетен: 1393510
Постинги: 469
Коментари: 2565
Гласове: 17761
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930