Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2010 15:39 - Защо се кръстим
Автор: tanelia Категория: Други   
Прочетен: 932 Коментари: 2 Гласове:
10



 

imageС Кръстния знак ние славим Бог и изповядваме точно неговата същност - първото от задължителните условия за спасение.

Събираме палеца, показалеца и средният пръст в едно, с което прославяме и изповядваме Триединният Бог.

Безименният е кутрето събираме прилепваме към дланта, с което изповядваме двете природи и воли - Божествената и човешката в едната личност на Иисус Христос.

Поставяме събраните три пръста на челото след което ги поставяме в областа на пъпа с думите: "Во имя Отца..." с което прославяме Отец като творец на небето, символизирано от челото и земята, символизирана от пъпа.

Изнасяме ръката към дясната страна на гърдите с думите: "... и Сина..." с което изповядваме вярата си, че Иисус седи от дясно на Отца;

С думите "...и Светаго Духа. Амин" поставяме ръката отляво в областа на сърцето, кото и символ на животворящият Свети Дух.

Така ние сме изпълнили най-важното условие за спасение: познанието на Истинският Бог.

Един от най-разпространените ритуали в християнския свят е прекръстването - извършвайки го и същевременно свързвайки го мислено с разпятието, човек ще се въздигне до религиозно усещане, което може да бъде извънредно благотворно. Но ако той осъзнае значението на това движение на ръката и мисълта си в неговата споеност със своята четириполюсна природа и съчетае ритуала, извършван от него и осмислен с едно такова разбиране, силата му става наистина могъща.

При движението на ръката със събрани пръсти, нагоре и надолу по вертикалната ос, а след това до двата полюса на хоризонталната, се получава всъщност уравновесяване на енергиите в организма. Ритуалът следва да приключи със събиране на двете ръце в средата - това съхранява равновесието. Прекръстването има значение не само като символ на триединството “Отца, Сина и Светия дух”, а и за балансирането на енергиите за развитието и разширяването на съзнанието. Едва ли е широко известно също, че ефектът от самото прекръстване може да бъде многократно увеличен посредством съчетаването му с определен контрол над дишането.

В цялостната схема на живота всяка част и частица имат свое съответно място и роля.  


net.bg




Гласувай:
10



1. mrazekoff - Благодаря ти, tanelia,
19.07.2010 21:45
С този скромен урок ти ни показваш неща, които малцина от нас знаят (имам предвид себе си). Кръстенето, съпроводено с молитва е много полезно за нормалното самочувствие.
Има молитви най различни - ...
Аз използвам 9 - 10 по различен повод, но това е строго лична процедура и ще спра с информацията до тук.
Благодаря ти, желая ти Хармония, Мир и Благополучие!!!!
цитирай
2. tanelia - Аз ти благодаря!1. mrazekoff - Благодаря ти, tanelia,
20.07.2010 08:06
И аз непрекъснато се уча! Пожелавам ти живот, здраве и късмет!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tanelia
Категория: Други
Прочетен: 1386613
Постинги: 469
Коментари: 2565
Гласове: 17753
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930