Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2010 14:52 - Египетски зодиак на недостатъците
Автор: tanelia Категория: Други   
Прочетен: 2111 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 20.04.2010 14:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

imageЕгипетските жреци откривали отрицателните черти на характера по датата на раждане. Те имали астрологична система от десет знака, отговарящи за тъмната страна на човешката душа.


/8 януари - 12 февруари/ - КЕНТАВЪР

Кентавърът е наполовина човек, наполовина - кон. Ето защо у хората, родени под този знак често не знаят какво искат. Капризни са и  понякога им е доста трудно да сдържат "зверските" си емоции, като гняв, ревност, похот, страх. Сменят често настроенията и мненията си.

/13 февруари - 18 март/ - ХАРПИЯ

Жената с огромни птичи криле и остри нокти в гръцката митология е символ на смъртта.  На "родените харпии" им е много трудно да прощават обидите, те са изключително злопаметни и могат с години да таят в душата си негодувание и ненавист.  Способни са да изпадат в тежки депресивни състояния.

/19 март - 24 април/ - ПЕГАС

Подобно на крилатия кон от легендата носителят на този знак се носи над простосмъртните, които леко презира. Родените под знака на пегаса се отличават с буйна горделивост и черна завист. От малки са убедени, че заслужават най-добрия живот, който не са получили по нечия вина. Те избягват да решават битови проблеми, но много обичат да командват. ТВ любовта са много ревниви.

/25 април - 30 май/ - ЦЕРБЕР

Триглавото куче с ужасяващ лай в античната митология охранява вратата към царството на мъртвите. Родените под този знак се отличават с раздразнителност, която околните приемат за злобност. И неслучайно - церберът е способен да се нахвърли с юмруци върху човека, който не му е угодил. Понякога първичният инстинкт играе лоша шега.

/31 май - 3 юли/ - САТИР

Сред мъжете сатири често се срещат безсрамни женкари, лесно очароващи и също така лесно разбиващи женските сърца. Жените пък без капка съвест рушат чужди семейства, за да получат харесалия им мъж за любовник. Тези хора не си поплюват и когато мразят, го правят докрай, докато не отмъстят.

/4 юли - 10 август/ - ОКЕАНИДА

В древногръцката митология океанидите са морски нимфи, които със сладките си гласове примамвали нещастните моряци при себе си на острова. Приближавайки се към острова, мореплавателите се натъквали на скали и се давели. Така че сред родените под този знак мнозина използват чара си, за да се докопат до желаното. Жените океаниди са фатални съблазнителки, обожаващи да се преструват на безпомощни и да въртят мъжете, както им е угодно.

/11 август - 15 септември/ - ГРИФОН

Грифонът - полулъв-полуорел - е символ на войната и враждата. Носителите на този знак често страдат от нетърпимост и фанатизъм. Те могат до последен дъх да се придържат към някакви принципи /често доста безсмислени/, затова всички несъгласни с грифоните, се превръщат в техни най-зли врагове. Някога именно родените под този знак организирали лов на вещици и ръководели инквизицията.

/16 септември - 22 октомври/ - ХИМЕРА

Химерата е митично същество, притежаващо свойството внезапно да се появява от въздуха и да изчезва в него. Носителите на този знак се отличават с изострено възприятие, но това ги прави капризни и мними. Химерите са податливи на депресии, зле са приспособени към реалния живот и често съществуват в собствен паралелен свят.

/23 октомври - 30 ноември/ - СФИНКС

Студен, пресметлив и хитър, сфинксът непрекъснато се стреми да се извиси над околните. Друга негова черта е икономичността, която води до стиснатост. Носителят на този знак се радва на всяка възможност да спести нещо, дори ако не се нуждае от пари. Любовта му към парите често се превръща в истинска мания и го превръща в скъперник, ако не спре тази си страст.

/1 декември - 7 януари/ - МИНОТАВЪР

Както и у кентавъра, у минотавъра - същество с глава на бик – преобладават животинските рефлекси и черти. И най-вече първичният инстинкт. Но за разлика от своя събрат с конска половина, минотавърът е и крайно зависим от чуждите съждения. Най-трудното за него е да живее за себе си, без да му пука какво ще си помислят и ще кажат околните. Заради общественото мнение и евтината популярност той е способен дълго да се инати и да се опъва с рога.



Тагове:   недостатъците,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. kaprizna - Интересно!
21.04.2010 10:16
Има верни неща!
цитирай
2. cefulesteven - Попадам в грифона. Е, не ми е съвсем ...
21.04.2010 19:32
Попадам в грифона. Е, не ми е съвсем чужд. :)
Хубаво е, че си го познавам.
цитирай
3. tanelia - Честно казано......2. cefulesteven - Попадам в грифона. Е, не ми е съвсем ...
21.04.2010 19:34
...познавам един грифончо, но си го приемам и обичам такъв, какъвто си е :)
цитирай
4. tanelia - Радвам се ... 1. kaprizna - Интересно!
21.04.2010 19:35
...че ти е било интересно! Поздрави.
цитирай
5. mikino - ГРИФОН???
22.04.2010 18:08
Уау..... абе има нещо вярноооо........
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tanelia
Категория: Други
Прочетен: 1393469
Постинги: 469
Коментари: 2565
Гласове: 17761
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930