Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2010 23:13 - ТАЙНИТЕ НА ЧИСЛАТА
Автор: tanelia Категория: Други   
Прочетен: 2173 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 28.03.2010 23:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Числата, планетите и ти!

imageВижте коя планета управлява вашия зодиакален знак. Тя и числото й разкриват вашата същност.

СЛЪНЦЕТО е огънят, началото и импулсът - творческото 1. Тези хора са властни, имат жажда да постигат и да бъдат първи. Често поемат много дини под една мишница. Учудващо е, че успяват да се справят с всичко.

ЛУНАТА е нагаждащото се, посредническо 2. Тя направлява течението на водите. Тези хора са отлични посредници, дипломати.

ВЕНЕРА е огън, но също и Земя, доколкото земята е криста­лизиран огън. Венера е една" от многото страни на любовта - ар­тистичната любов, но не преданата, нерушима любов на 6. Тези хора са страстни.

САТУРН - споява, кристализира. Като всички 4, той е форма и дисциплина: ако ги приемем и ги използваме, ще постигнем много и постоянно ще бъдем възнаграждавани.

МАРС - активна, търсеща, изменчива петица. Войнствен и раз­рушителен или пък творчески и експанзивен.

ЮПИТЕР - управлява двете страни на 6 - закрилящата май­чина любов, благополучието (земната й страна), предаността откъм по-висшата й страна (въздуха).

МЕРКУРИЙ управлява умственото 7. Експлозивната му на­тура управлява пък нестабилното, бъбриво 7. Позитивният Мер­курий, подобно на позитивното 7, никога не действа и не говори необмислено. Като въздушна планета, трансформира водата на 7. Промени: мъдрост - глупост, богатство - бедност, плод -безп­лодие, живот - смърт, господарство - раболепие, мир - война, кра­сота - безобразие.

ПЛУТОН - управлява 8. Това е сметкаджийство и хладно пресмятане. Практици!

НЕПТУН е управителят на 11 - мечтателният ясновидец, неп­рактичен, мистериозен, но просветляващ.

УРАН - колосната електрическа енергия на тази планета е да­дена на числото 22. Това е силата, която разрушава формата, за да я реконструира.

Извън тези 9 числа има и други две, по-специални. Това са 22 и 11. Те са кармични, съдбоносни, носещи изпитания и премеж­дия, неудачи и разочарования, а 22 е известно дори като "царско число". Но в същото време това са космически числа, придаващи на човека сила, устойчивост и твърдост. С тази космическа или до­ри божествена сила винаги има изход - в безизходното положе­ние и спасение - в най-критичния момент. Човек, под влияние на тези числа, може да бъде мачкан от живота, но никога не може да бъде смачкан. Той винаги ще се изправя.

11 - това е броят на верните Исусови ученици; знак на живо­та и на смъртта, откриващо вратата на задгробните тайнства.

12 - завършеност; 12 са месеците в годината и знаците на Зо­диака; часовете на деня и нощта; 12 са библейските колена и броят на главните олимпийски богове; 12 са апостолите и подвизите на Херакъл, 12 са дните на Рождеството и т.н. Номерологично то­ва число е съзвучно с тройката (1 + 2) и със седмицата (3 + 4 = 7), а (3 х 4 = 12). Това число вмества всички прояви на ма­терията и духа, всички ритми на Вселената и човешката приро­да. 21 (3 х 7) е "корона на магията".

Злокобни ли са числата 13, 14, 16 и 19?

13. (Невинаги се включва в числата на изпитанията). Вярата в неговата черна мощ идва от древни времена, от тайната вече­ря, когато край масата били тринайсет, а после единият от тях умрял. В древността 13 е било едно от най-почитаните числа, но се е смятало за свещено и неприкосновено, затова по-късно хо­рата започнали да се страхуват от него и да го избягват. През ве­ковете то е поело в себе си представата за пагубна сила и всевъзможни суеверия. За посветения окултист то е божествено число с голяма сила. 3а обикновения човек - число, което трябва да се избягва. За тези, които са го овладели, е съзидателно и щастливо. Сборът от цифрите му е 4, но зад него стоят 1 и 3 -тоест лицето упорито се стреми към развлечения, докато всъщ­ност трябва да се отдаде на труд и съзидание.

14. Наричат го "числото на Марс". То е число с разрушител­на мощ. Свързано е с преражданията. Трудно е за 14 (5) да пом­ни предишния си опит. Такъв човек е изцяло под властта на чувствата си и затова руши физическото поле. Забавя резултати­те, носи загуби, болести, причинява внезапна смърт. Ако числото се появи в душевния ви стремеж, това е предуп­реждение за внезапен срив, за прекъсване на всичките ви емоци­онални приключения.

16. Изпитание на вярата и оптимизма на 7. "Храмът на Духа" е единственото безопасно убежище за 16. Само силата на духа може да запази нулата от крах. 16 може да постигне сбора 7 са­мо като разпъне егото (1) на кръста на любовта (6). 16 е кармата за забранена любов в някой предишен живот.

19 е числото на Сатурн. То е бирникът, който събира такси и глоби. Карма е за неправилно използвана в предишния живот си­ла. И последните кармични дългове трябва да се изплатят преди смъртта. Ако човек плати бързо онова, което е взел от Вселена­та, той ще излезе от "кръга на необходимостта", ако ли не - нат­рупват се дълг след дълг и неизбежно ще последва разплата. Това число се нарича "вибрация на издръжливостта". Ако го има в ду­шевния стремеж: - чакат ви премеждия, от които зависят живо­тът или смъртта ви. 19 ви води към гроба и ви казва да надникнете отвъд, в следващия живот. Тогава всички тайни на битието изли­зат на бял свят.

22 е числото на буквите, с които е написан тарот и главните аркани на тарота.

40 е числото на абсолютната завършеност. 40 дни и нощи се излива дъжда в потопа. Толкова време общува и Мойсей с бога Синай, а Христос преседява в пустинята. Оттук произтича и древ­ното вярване, че една нормална бременност трябва да продължи 280 дни (7 х 40). Числото 40 е символ на здравето. Думата "ка­рантина"" буквално в превод означава 40-дневен период.





Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tanelia
Категория: Други
Прочетен: 1387321
Постинги: 469
Коментари: 2565
Гласове: 17756
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930