Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2010 19:09 - Сдобрявато е лесно. Вижте зодията. - II част
Автор: tanelia Категория: Други   
Прочетен: 748 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.02.2010 19:10


  Сдобрявато е лесно. Вижте зодията. - II част

 

imageКогато се появи конфликт, ние можем да го разрешим по много начини, стига да имаме желание и умение за това. Зодиакът може да ни дойде на помощ, за да знаем как да подходим към определените зодии.

 

Как да се сдобрим с:

 

Везни – Те не понасят неразбирателството и несправедливостта. Съвсем не е трудно да се сдобриш с Везни. С тях е по-трудно да се скараш. И все пак, ако вече сте постигнали точно това, не отлагайте помиряването. Човекът Везни не обича самотата и направо ще се впусне да търси приятно общество. По-разумно е да го поканите на някакво светско събитие и да бъдете приветливи и дружелюбни. Не си струва да обсъждате кавгата – достатъчно е да покажете, че искрено съжалявате за случилото се. В никакъв случай не го измъчвайте с разкази за собствените си преживявания, още по-малко пък се опитвайте да предизвикате у него чувство за вина, дори разправията да е започнала заради него. Вместо да му стоварите вината за случилото се, просто я забравете.

 

Скорпион - или ще прости или ще отмъсти. Най-трудно е да оправиш отношенията си със Скорпион. Той никога не забравя обидите. Бъдете готови да налее масло в огъня и примирието да се окаже един съвсем истински скандал. За да се избави от натрупаното напрежение, той има нужда да изхвърли негативните си емоции. Затишие може да настъпи само след бурно изясняване на отношенията, когато Скорпионът, изплюл е изказал всичките си аргументи, ще се успокои и ще възвърне доброто разположение на духа.хОтнасяйте се към подобни прояви от взривоопасен характер с разбиране и съчувствие – като към капризите на малко дете, което не може да се справи с емоциите си. На вашия Скорпион му е нужно половинката му да го приема такъв, какъвто е, с всички недостатъци на сложната му и непримирима натура.

 

Стрелец - не трупа обиди. Този благороден човек с готовност ще ви прости, дори да не сте виновни. Той не бяга от изясняване на отношенията, но с присъщата си прямота ще изложи собственото си разбиране за ситуацията. Пригответе се да слушате нравоучения и не се обиждайте на малко грубоватата му откровеност. Обезателно изложете своята гледна точка, бъдете пределно честни и стоически признайте грешките си. Собствените си грешки той едва ли ще иска да признае – не би искал да пострада авторитетът му, особено в очите на любимия човек. Оставете му правото на собствена трактовка на събитията. Нищо, че тя не е обективна. Не се надявайте, че той ще поиска да вникне в душевните ви терзания и ще се опита да заглади вината си. Подобни дреболии изобщо не го интересуват. Ако той великодушно ви е простил и е забравил обидите, то мъдро последвайте неговия пример.

 

Козирог - Обиденият Козирог може задълго да се затвори. Не се опитвайте да го размърдате, приемайки отчуждението му за липса на добро настроение. Вашата активност може още повече да го отблъсне. Не натрапчиво му дайте да разбере, че страшно се нуждаете от помощта му. Особено ако сте свързани от общи задължения пред други хора. На него ще му хареса такава проява на отговорност и ще направи насрещната крачка. Продължете все в този дух – постарайте се да минете без излишни сантименти. Не го измъчвайте с разкази за душевните си мъки и не си изяснявайте как той е понесъл раздялата ви. Постарайте се да му покажете, че сте направили правилни изводи и в бъдеще ще избягвате конфликтнитеситуации.

Водолей -  непредсказуем. С него можете да се помирите както минута след скарването, така и след година при доста оригинални обстоятелства. Мирът ще настъпи непременно, Водолеят е дружелюбен и не помни обидите. Ще му хареса, ако направите първата крачка. Добър повод е да го поканите при стари приятели. По-скоро забравете собствените си обиди, той вече отдавна е забравил своите. Не го натоварвайте със своите емоции и страдания, постарайте се да не обсъждате взаимоотношенията си. По-добре си говорете… има ли живот на Марс.

Риби - раними създания. Затова внимавайте с тях. Ще ги нараните, без да усетите. Те могат да се обидят за нещо, което за всеки друг е дреболия. Безсмислено е да търсите повод за сдобряване, докато той преживява. Не му досаждайте с ненужни въпроси от рода на „Какво ти е?“ – той ще мълчи като риба. Не разбирайки причините за неговото поведение, вие само ще задълбочите терзанията му и ще го накарате да страда още повече. Той доста трудно изразява натрупаните емоции с думи. Обидите го завладяват напълно и го изключват от околния свят. Проявете малко търпение и примирието ще настъпи само – точно както след морска буря морето стихва и се показва слънце. Вместо да се изяснявате, спокойно помълчете. Не натрапчиво се опитайте да отклоните вниманието му в друго русло. Не забравяйте, че той се нуждае от вашето съчувствие и от проява на нежност.

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tanelia
Категория: Други
Прочетен: 1387296
Постинги: 469
Коментари: 2565
Гласове: 17756
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930